Nová éra komunikácie v Stonave: Elektronická úradná tabuľa

Nová éra komunikácie v Stonave: Elektronická úradná tabuľa

Pred obecným úradom v Stonave sme nedávno nainštalovali novú elektronickú úradnú tabuľu, ktorá výrazne pomôže samospráve v okrese Karviná informovať svojich občanov. Nahradila pôvodnú úradnú dosku, ktorá fungovala trochu historickým spôsobom: vitrína – papiere – kolíky. Dôležité dokumenty sú teraz pre verejnosť usporiadané oveľa prehľadnejšie a všetko plne zodpovedá aj nedávnej modernizácii budovy radnice.

Primátor Stonavy Tomas Wawrzyk (ANO) sa k inštalácii dosky vyjadril v televízii Polar: „Získali sme novú elektronickú úradnú tabuľu. Tá pôvodná bola na fasáde obecného úradu. Počas rekonštrukcie obecného úradu sme ju demontovali a nahradili sme ju touto. Tabuľa umožňuje občanom nahliadnuť do archívu v podobe fotografií alebo si spätne pozrieť vysielanie TV POLAR – Stonavský expres.

Áno, elektronická nástenka umožňuje okrem iného aj prehrávanie videosúborov a je plne v súlade s možnosťami webovej stránky obce. Ostáva len dodať, že Stonava nielenže vykročila správnou nohou, čo sa týka inovácií v oblasti digitalizácie, ale sme radi, že si za sprievodcu na tejto ceste vybrala práve DigiDay. Obec, ktorú podľa zachovaných písomných prameňov kedysi dávno založil knieža Hanke von Stoen, jej históriu a rozvoj nesporne ovplyvnila prítomnosť uhoľných ložísk a v roku 2000 bola vyhlásená za obec Moravskosliezskeho kraja, v súčasnosti mení svoj charakter a stáva sa vzorom pre mnohé ďalšie.

Více než 630 elektronických úředních desek
v celé ČR a SK

Chcete se na
něco zeptat?

Nenašli jste nějakou informaci?
Zeptejte se nás

david@digiday.cz

+420 608 899 640

Vyplňte formulář níže