Naše úradné tabule a digitálne panely rešpektujú cirkadiánne rytmy

Naše úradné tabule a digitálne panely rešpektujú cirkadiánne rytmy

Cirkadiani rytmy

Dobre, ale čo je to ten cirkadiánny rytmus? Zjednodušene ho možno prirovnať k vnútorným biologickým hodinám, a to nielen u ľudí. Tieto prirodzené rytmy riadia naše telesné funkcie počas 24 hodín. Sú synchronizované s cyklami svetla a tmy, ktoré sa striedajú počas dňa. Termín cirkadiánny pochádza z latinských slov circa (okolo) a diem (deň), čo presne opisuje jeho opakovanie každý deň.

Tento termín sa v posledných rokoch stáva čoraz populárnejším, najmä v súvislosti s nočným osvetlením miest. A keďže naša úradná tabuľa patrí medzi technologicky najvyspelejšie zariadenia, má v sebe zabudovaný filter modrého svetla aj nočný režim, ktorý priamo ovplyvňuje cirkadiánny rytmus.

Ukázalo sa, že intenzívne biele a modré svetlo dopadajúce na sietnicu v čase, keď by mal byť čas spánku, narúša zaspávanie a nesprávne stimuluje mozog k bdelosti. To môže mať negatívny vplyv na celkové zdravie ľudí. V súčasnosti, keď sme neustále obklopení elektronikou, mestským osvetlením a svetelnou reklamou, však tento problém nepostihuje len ľudí, ale trpia ním aj zvieratá a malé tvory.

V spoločnosti DigiDay sme si toho plne vedomí. Preto sme do našich elektronických kancelárskych tabúľ zaviedli nočný režim a filter modrého svetla, ktorý rešpektuje prirodzené biologické potreby,“ hovorí náš generálny riaditeľ Ing. David Stružka.

Nočný režim elektronických kancelárskych tabúľ DigiDay funguje na dvoch kľúčových princípoch:

1) Zníženie jasu – hneď ako sa začne stmievať, nočný režim automaticky zníži jas obrazovky, aby sa minimalizoval negatívny vplyv intenzívneho svetla na oči používateľov. Tým sa priamo znižuje riziko narušenia cirkadiánnych rytmov a uľahčuje sa prirodzený proces zaspávania. Zároveň šetrí elektrickú energiu a prevádzkové náklady.

2) Filter modrého svetla – modré svetlo z elektronických zariadení môže potlačiť produkciu hormónu zodpovedného za reguláciu spánku, ktorý sa nazýva melatonin. Nočný režim našich kancelárskych stolov toto škodlivé modré svetlo filtruje, čím minimalizuje jeho negatívny vplyv na spánok používateľov.
DigiDay a jeho LED obrazovky spĺňajú tieto kritériá vo voľne stojacej aj nástennej verzii na vonkajšie aj vnútorné použitie.

Více než 630 elektronických úředních desek
v celé ČR a SK

Chcete se na
něco zeptat?

Nenašli jste nějakou informaci?
Zeptejte se nás

david@digiday.cz

+420 608 899 640

Vyplňte formulář níže